Παιδί και Πληροφορία - Από την παρουσίαση του βιβλίου
Ημερομηνία 23/03/18 (08:20 AM)
Θέμα Εκδηλώσεις


Από την παρουσίαση του συλλογικού τόμου «Παιδί και Πληροφορία : αναζητήσεις ιστορίας, δικαίου, δεοντολογίας και πολιτισμού».

Την Τρίτη 20 Μαρτίου 2018 πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα της Κεντρικής Βιβλιοθήκης η παρουσίαση του συλλογικού τόμου «Παιδί και Πληροφορία : αναζητήσεις ιστορίας, δικαίου, δεοντολογίας και πολιτισμού» του οποίου την επιστημονική επιμέλεια είχε η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας Μαρία Κανελλοπούλου–Μπότη.

Τον τόμο παρουσίασαν ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού του Ιονίου Πανεπιστημίου, Καθηγητής Κωνσταντίνος Αγγελάκος και ο Νικόλαος Παπαδημητρίου, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Αναπληρωτής Πρύτανη Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων και Διασφάλισης Ποιότητας του Ιδρύματος, Καθηγητής Ιωσήφ Παπαδάτος, ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστήμης της Πληροφορίας & Πληροφορικής Κωνσταντίνος Οικονόμου, ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Κωνσταντίνος Κώτσης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ροταριανού Ομίλου Κέρκυρας, κ. Γεώργιος Μπούζας και η εκδότρια κ. Λένα Παντοπούλου, των εκδόσεων Οσελότος, ενώ την συζήτηση συντόνισε η κ. Μαρία Κανελλοπούλου-Μπότη.

Η έκδοση αυτή συνδέεται με το διεπιστημονικό συνέδριο «Παιδί και Πληροφορία» που διοργανώθηκε από την Ερευνητική Ομάδα του Ιονίου Πανεπιστημίου «Πληροφορία: Ιστορία, Ρύθμιση, Πολιτισμός» (IHRC), το Εργαστήριο Τεχνολογιών της Πληροφορίας και το Εργαστήριο Τεκμηρίωσης Πολιτιστικής και Ιστορικής Κληρονομιάς του Τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας στις 27-28 Απριλίου 2017 στην Αναγνωστική Εταιρία Κερκύρας υπό την αιγίδα του Ροταριανού Ομίλου Κέρκυρας.

Στιγμιότυπα από την εκδήλωση μπορείτε να δείτε εδώ.

Το άρθρο αυτό προέρχεται από Ionian University Library (v.2)
http://www.ionio.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.ionio.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=781