Συμμετοχή στο Πρόγραμμα Ανοικτής Πρόσβασης του εκδοτικού οίκου MDPI
Ημερομηνία 09/01/18 (11:23 AM)
Θέμα Αγγελίες


Συμμετοχή της ΒΙΚΕΠ στο Πρόγραμμα Ανοικτής Πρόσβασης του εκδοτικού οίκου MDPI και παροχή δικαιώματος έκπτωσης για δημοσίευση άρθρων.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του Ιδρύματός μας συμμετέχει στο πρόγραμμα Ανοικτής Πρόσβασης Institutional Open Access Programme - IOAP) του εκδοτικού οίκου MDPI.

Το MDPI (Multidisciplinary Digital Publishing Institute) είναι ένας ακαδημαϊκός εκδοτικός οίκος ανοικτής πρόσβασης με έδρα στην Ελβετία και γραφεία στην Κίνα, στην Ισπανία και στη Σερβία. Εκδίδει 189 έγκριτα επιστημονικά ηλεκτρονικά περιοδικά ανοικτής πρόσβασης σε μεγάλη ποικιλία θεμάτων, μεταξύ των οποίων Πληροφορική, Κοινωνικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες, Τέχνες, Μαθηματικά.

Η ΒΙΚΕΠ, με τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα αυτό, χωρίς να επιβαρύνει οικονομικά ή με άλλο τρόπο το Πανεπιστήμιο, προσφέρει στα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας για κάθε άρθρο που δημοσιεύουν σε περιοδικά του MDPI, δικαίωμα έκπτωσης 10% επί του κόστους δημοσίευσης του άρθρου (Article Processing Charges) που βαρύνει τους συγγραφείς. Έτσι, κάθε μέλος του διδακτικού προσωπικού και κάθε άλλος ερευνητής του Ιδρύματός μας, δηλώνοντας ως συνεργαζόμενο ίδρυμα το Ιόνιο Πανεπιστήμιο με την υποβολή ενός άρθρου και χρησιμοποιώντας το ιδρυματικό του e-mail, αυτομάτως θα έχει έκπτωση 10% επί του κόστους δημοσίευσης στο τιμολόγιο που θα εκδοθεί από το MDPI στο όνομά του. Επίσης, όταν μέλος του Ιονίου Πανεπιστημίου υποβάλλει άρθρο σε περιοδικό του MDPI από υπολογιστή του πανεπιστημιακού δικτύου, θα αναγνωρίζεται από το σύστημα και θα προεπιλέγεται αυτομάτως το πρόγραμμα και η έκπτωση.

Ο εκδοτικός οίκος MDPI έχει επίσης προστεθεί στις Θεματικές μας Πύλες στην κατηγορία Γενικά Έργα • Περιοδικά.

Το άρθρο αυτό προέρχεται από Ionian University Library (v.2)
http://www.ionio.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.ionio.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=771