Λειτουργία συστήματος εξατομικευμένων υπενθυμίσεων επιστροφής δανεισμένου υλικού
Ημερομηνία 06/09/17 (11:11 AM)
Θέμα Λοιπά θέματα


Λειτουργία συστήματος εξατομικευμένων αυτοματοποιημένων υπενθυμίσεων επιστροφής δανεισμένου υλικού Βιβλιοθήκης από τον Οκτώβριο.

Στο πλαίσιο της βελτίωσης των προσφερόμενων υπηρεσιών δανεισμού και της έγκαιρης επιστροφής των τεκμηρίων, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από την 1η Οκτωβρίου 2017 θα τεθεί σε λειτουργία ένα αυτοματοποιημένο σύστημα εξατομικευμένων υπενθυμίσεων προς τα μέλη της Βιβλιοθήκης. Συγκεκριμένα, κάθε μέλος που έχει δανειστεί κάποιο τεκμήριο θα λαμβάνει:

1. Μια ηλεκτρονική επιστολή μια ημέρα πριν από τη ημερομηνία λήξης του δανεισμού, ως υπενθύμιση.
2. Αν το τεκμήριο δεν επιστραφεί εγκαίρως, θα ακολουθήσει μία ηλεκτρονική επιστολή, η οποία θα υπενθυμίζει ότι το δανεισμένο υλικό είναι πλέον εκπρόθεσμο και πρέπει να επιστραφεί άμεσα.
3. Αν και πάλι δεν επιστραφεί το εκπρόθεσμο υλικό, θα αποστέλλεται μια ακόμη, τελική ηλεκτρονική επιστολή που αφενός θα υπενθυμίζει την υποχρέωση για άμεση επιστροφή του εκπρόθεσμου υλικού και αφετέρου θα ενημερώνει για την αναστολή ισχύος της Κάρτας Δανεισμού του μέλους.

Οι κάθε είδους υπενθυμίσεις σκοπό έχουν τη διευκόλυνση των μελών, όμως η αποκλειστική ευθύνη και υποχρέωση για την έγκαιρη επιστροφή του δανεισμένου υλικού ανήκει στους δανειζόμενους και είναι ανεξάρτητη από τη λήψη υπενθύμισης.

Κατόπιν τούτου, παρακαλούμε:

• Να ελέγχετε τα ηλεκτρονικά μηνύματα που δέχεστε από τη Βιβλιοθήκη.
• Να φροντίσετε για την άμεση επιστροφή όλων των εκπρόθεσμων οφειλών σας εγκαίρως και πριν από την εφαρμογή του συστήματος, ώστε να αποφευχθεί πιθανή αναστολή ισχύος του δικαιώματος δανεισμού σας.

Επίσης, θα θέλαμε να σας θυμίσουμε ότι μέσω της υπηρεσίας Λογαριασμός Χρήστη μπορείτε να έχετε πλήρη εικόνα του δανεισμένου υλικού σας, ενώ παράλληλα έχετε τη δυνατότητα να πραγματοποιείτε μόνοι σας ανανεώσεις, εφόσον ο δανεισμός είναι ακόμη εμπρόθεσμος. Τέλος, μπορείτε να ελέγξετε και να διορθώσετε, αν χρειαστεί, τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου που είναι καταχωρισμένη στο σύστημα δανεισμού. Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε τον οδηγό Λογαριασμός χρήστη.
Οι προαναφερόμενες ηλεκτρονικές επιστολές αποστέλλονται αυτόματα από το υποσύστημα δανεισμού και δεν θα μπορείτε να απαντήσετε κατΆ ευθείαν σΆ αυτές. Μπορείτε όμως για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία να επικοινωνείτε με το Γραφείο Δανεισμού αυτοπροσώπως, τηλεφωνικά (26610 87327 και 87323), με e-mail ή μέσω της υπηρεσίας Ρωτήστε μας.


Το άρθρο αυτό προέρχεται από Ionian University Library (v.2)
http://www.ionio.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.ionio.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=749