Ενιαία μηχανή αναζήτησης ηλεκτρονικών πηγών HEAL-Link
Ημερομηνία 31/05/17 (01:34 PM)
Θέμα Προσκτήσεις


Πρόσβαση στην Ενιαία μηχανή αναζήτησης ηλεκτρονικών πηγών του HEAL-Link.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι η Ενιαία μηχανή αναζήτησης ηλεκτρονικών πηγών του HEAL-Link είναι πλέον προσβάσιμη μέσω της διεύθυνσης https://search.heal-link.gr.

Η υπηρεσία αυτή αναζητά πληροφορίες από το σύνολο των συνδρομών του HEAL-Link, τόσο από τα ηλεκτρονικά περιοδικά, όσο και από τα ηλεκτρονικά βιβλία. Η σπουδαιότητα αυτής της υπηρεσίας αφορά στην καλύτερη εξυπηρέτηση των χρηστών των Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών, οι οποίοι πλέον θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε όλα τα άρθρα περιοδικών και τους τίτλους βιβλίων του HEAL-Link από μια μηχανή αναζήτησης.

Η Ενιαία μηχανή αναζήτησης ηλεκτρονικών πηγών του HEAL-Link παρέχει πολλές δυνατότητες αναζήτησης, με σημαντικότερες την αναζήτηση με βάση τον τίτλο του άρθρου, του βιβλίου ή του περιοδικού, τον συγγραφέα και το θέμα. Αξιοσημείωτη είναι και η ευελιξία της μηχανής στην εισαγωγή των όρων αναζήτησης: Αναζήτηση με χαρακτήρες μπαλαντέρ, ασαφούς όρου, συγγενών όρων, σε εύρος και βέβαια με λογικούς τελεστές.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόσβαση ελέγχεται μέσω των δηλωμένων διευθύνσεων IP του κάθε ιδρύματος, καθώς και μέσω των ιδρυματικών λογαριασμών των χρηστών (shibboleth) και ότι ισχύουν οι όροι των συμβολαίων για τη χρήση του περιεχομένου.

Το άρθρο αυτό προέρχεται από Ionian University Library (v.2)
http://www.ionio.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.ionio.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=737