Βιβλιογραφικές αναζητήσεις στον κατάλογο της Βιβλιοθήκης
Ημερομηνία 24/04/17 (03:52 PM)
Θέμα Μαθήματα


Δημοσίευση οδηγιών σχετικών με τις βιβλιογραφικές αναζητήσεις στον κατάλογο της Βιβλιοθήκης.

Στην ιστοσελίδα του καταλόγου της Βιβλιοθήκης έχει δημοσιευτεί ένας οδηγός με τίτλο "Βιβλιογραφικές αναζητήσεις στον κατάλογο της Βιβλιοθήκης : δυνατότητες και τεχνικές" που σκοπό έχει να εξοικειώσει τον αναγνώστη με τη δομή και τις δυνατότητες του ηλεκτρονικού καταλόγου (OPAC) της Βιβλιοθήκης και να τον κατευθύνει σε αποτελεσματικές βιβλιογραφικές αναζητήσεις, αν και η ανάπτυξη όλων των δυνατοτήτων και πτυχών του καταλόγου είναι ακόμη σε εξέλιξη.

Διαβάζοντας ολόκληρο τον οδηγό πιστεύουμε ότι θα αποκτήσετε μια συνολική άποψη για τις δυνατότητες και παροχές του καταλόγου, τις διαφορετικές μορφές αναζήτησης που υποστηρίζονται και τις τεχνικές που μπορείτε να εφαρμόσετε. Η συστηματική χρήση του καταλόγου όμως θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε έναν δικό σας εξατομικευμένο τρόπο προσέγγισής του, ανακαλύπτοντας ακόμη περισσότερα «μυστικά» και υπηρεσίες. Αν πάλι χρειάζεστε άμεσα πληροφορίες μόνο για ένα συγκεκριμένο θέμα, ο πίνακας περιεχομένων θα σας οδηγήσει στο κατάλληλο κεφάλαιο.

Για να έχετε πρόσβαση στον οδηγό, επιλέξτε Διαβάστε τον Οδηγό WebOPAC από τις Οδηγίες Χρήσης του μενού πλοήγησης της ιστοσελίδας του καταλόγου. Αν θέλετε να βρείτε σύντομες και απλές οδηγίες αναζήτησης, για να προβείτε άμεσα σε μια αναζήτηση, μπορείτε επίσης να ανατρέξετε στην επιλογή Βοήθεια του μενού πλοήγησης.

Το προσωπικό της Βιβλιοθήκης είναι στη διάθεσή σας και πρόθυμο να σας βοηθήσει στην επίλυση οποιασδήποτε απορίας ή δυσκολίας προσωπικά, τηλεφωνικά ή μέσω της υπηρεσίας Ρωτήστε μας.

Το άρθρο αυτό προέρχεται από Ionian University Library (v.2)
http://www.ionio.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.ionio.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=732