ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ Γενικό περιεχόμενο
Κέρκυρα, 18 Ιουλίου 2018
Πλοήγηση      
  ·Πρώτη σελίδα

Υπηρεσίες
·Θεματικές Πύλες
·Δημόσιος Κατάλογος
·Ηλεκτρονικές συνδρομές
·MUSE Μηχ.Αναζήτησης
·Δανεισμός
·Χρήσιμα Έγγραφα

Αρθρα-Ανακοινώσεις
·Επίκαιρα
·Μόνιμες στήλες
 
Αναζήτηση
·Βρείτε ένα άρθρο
·Παλαιότερα άρθρα
 
Υποβάλετε
·Αρθρο ή ανακοίνωση
·Αξιολόγηση

Ο κόμβος μας
·Συχνές ερωτήσεις
·Σχετικά με το έργο
·Συντελεστές
·Στατιστικά λειτουργίας
·Σχολιάστε μας
·Επικοινωνία
 

Αναζήτηση      
 


 

Από eanthi [ΤΙΣ] στις 24/11/16 (12:51 PM) Επίκαιρα: Εκδηλώσεις
 
Διάλεξη με θέμα Χάρτες και Ιστορία - Ιστορία με Χάρτες - ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ
Διάλεξη του Ομότιμου Καθηγητή Ευάγγελου Λιβιεράτου με θέμα "Χάρτες και Ιστορία - Ιστορία με Χάρτες" στις 6 Δεκεμβρίου 2016.

Σας προσκαλούμε στη διάλεξη του κυρίου Ευάγγελου Λιβιεράτου, Ομότιμου Καθηγητή Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με τίτλο

Χάρτες και Ιστορία - Ιστορία με Χάρτες

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο 1, Τμήμα Ιστορίας, Ιωάννη Θεοτόκη 72, την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 18.00.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας

Αν. Καθηγ. Βάιος Βαϊόπουλος


Ποιος είναι ο Ευάγγελος Λιβιεράτος:

Από το 1979 μέχρι το 2015 τακτικός καθηγητής της ανωτέρας γεωδαισίας και χαρτογραφίας της πολυτεχνικής σχολής του ΑΠΘ. Υφηγητής του ΕΜΠ το 1978, Fil. Dr. του Πανεπιστημίου της Ουψάλα το 1976, Δρ. Μηχανικός ΕΜΠ το 1974, Διπλ. τοπογράφος μηχανικός ΕΜΠ το 1970. Ερευνητής και επισκέπτης καθηγητής στις ΗΠΑ (Cambridge MA), Σουηδία (Ουψάλα), Γερμανία (Μόναχο, Στουτγάρδη), Ολλανδία (Ντελφτ), Ιταλία (Τεργέστη, Μπολώνια, Βενετία). Από το 2005 είναι ο πρόεδρος της Επιτροπής "Χαρτογραφική Κληρονομιά στην Ψηφιακότητα" της International Cartographic Association και οργανωτής από το 2006 των 12 ετήσιων διεθνών συνεδρίων "Digital Approaches to Cartographic Heritage". Ιδρυτής το 1994 της "Χαρτογραφικής Επιστημονικής Εταιρείας Ελλάδας" και το 1997 του "Εθνικού Κέντρου Χαρτών και Χαρτογραφικής Κληρονομιάς", τώρα "Αρχείο Χαρτογραφικής Κληρονομιάς" στα Γενικά Αρχεία του Κράτους. Ιδρυτής και εκδότης από το 2006 τους διεθνούς διαδικτυακού περιοδικού "e-Perimetron" για τις επιστήμες και τεχνολογίες συναφείς με την ιστορίας της χαρτογραφίας και των χαρτών. Το 2008 ανακάλυψε με ψηφιακές μεθόδους την μέχρι τότε άγνωστη ύπαρξη δύο διαφορετικών εκδόσεων της Χάρτας του Ρήγα Βελεστινλή. Από τον Ιανουάριο του 2016 συνεργάζεται με τη Βιβλιοθήκη του ΑΠΘ σε θέματα χαρτών και τον Νοέμβριο 2016 διοργάνωσε το εκπαιδευτικό σεμινάριο του ΑΠΘ "Χάρτες στις Βιβλιοθήκες". Μερικά από τα βιβλία του είναι "25 Αιώνες Χαρτογραφίας και Χαρτών: Από τους Ίωνες στην Πτολεμαίο και τον Ρήγα", "Χαρτογραφικές Περιπέτειες της Ελλάδας: 1821-1919", "Ένα Ταξείδι στην Κυριαρχία των Χαρτών", "Eυρωπαϊκή Χαρτογραφία και Πολιτική: η Περίπτωση της Μακεδονίας".
Προώθηση με email Προώθηση με email   •   Μορφοποίηση για εκτυπωτή Μορφοποίηση για εκτυπωτή
Αλλα άρθρα
· με θέμα: Εκδηλώσεις
· από τον συγγραφέα: adminHIS

Αρθρα που διαβάστηκαν περισσότερο
· Εκδηλώσεις: Γλυπτική - Ζωγραφική - Κόσμημα
· Εκδηλώσεις: Ανοιχτή Διάλεξη του Τμήματος Ιστορίας, Τρίτη, 22 Μαΐου 2007
· Εκδηλώσεις: 13o Συνέδριο Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών
Αξιολόγηση      
 

Βαθμολογήστε
αυτό το άρθρο:


Καταπληκτικό!
Πολύ καλό
Καλό
Μέτριο
Κακό


Βαθμολογία: 0
Αξιολογήσεις: 0

 Το πρόγραμμα χρηματοδοτήθηκε από το ΕΠΕΑΕΚ
Web site engine code is Copyright © 2003 by PHP-Nuke. All Rights Reserved. PHP-Nuke is Free Software released under the GNU/GPL license.
Δημιουργία σελίδας: 0.06 δευτερόλεπτα